Kriter, bu sayısında iki ana konuyu ele aldı: 24 Haziran seçimleri ve 15 Temmuz. 24 Haziran Seçimleri sonrasında Türkiye’yi bekleyen değişime ve yenilenmeye odaklandı. Yeni kadrolarla birlikte Türkiye’nin önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleyeceğinin değerlendirmesini yaptı.
Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter dergisinin 26. sayısı raflardaki yerini aldı.
Kriter Genel Yayın Yönetmeni Fahrettin Altun, Çerçeve yazısında “Biz kazandık. Türkiye karşıtları kahroldu. Terör örgütleri hayal kırıklığına uğradı. Zira onlar güçlü ve bağımsız bir Türkiye’ye karşılar” değerlendirmesinde bulunarak, güçlü ve bağımsız bir Türkiye’ye tam da tarihin bu evresinde ihtiyacımız olduğunu yazdı.
Açık Oturum bölümünde, Yusuf Özkır moderatörlüğünde Fahrettin Altun, Burhanettin Duran ve İhsan Aktaş’ın katkılarıyla 24 Haziran seçimleri sonrası yeni dönemi masaya yatırdık.
Partilerin seçim kampanyalarından bölgesel sonuçlara, ittifaklardan aday seçimlerine seçim sürecini değerlendirdik. İsmail Çağlar, Avni Özgürel, Serdar Gülener, Hüseyin Alptekin, Ali Aslan, Baki Laleoğlu, Serencan Erciyas, Asım Öz, Ahmet Baykal ve Hüseyin Öztürk bu bölümün yazarları arasında.
Nebi Miş ve M. Zahid Sobacı ise yeni yönetim sisteminin detaylarını inceledi.
Dış politika ve güvenlik bu bölümün diğer ana temasını oluşturuyor. Kemal İnat, Veysel Kurt, Abdullah Erboğa, Necdet Özçelik ve Çağatay Özdemir yeni dönemin dış politika ve güvenlik alanındaki kritik meselelerini ele aldı.
Yeni dönemde ekonomi yine önemini sürdürecek. Ekonomi alanındaki meydan okumaları Mevlüt Tatlıyer, Şerif Dilek ve Yunus Furuncu analiz etti.
24 Haziran seçimlerinde medya yine önemli bir rol oynadı. Seçim öncesi ve seçim sırasındaki medya manipülasyonlarını Tarık Dağlı, Metin Erol ve Mehmet Emin Babacan yazdı.
Bu sayımızdaki ikinci konumuz 15 Temmuz. FETÖ ile mücadele, OHAL dönemi, 15 Temmuz’un ardından yaşanan gelişmeleri bu bölümde ele aldık. Cem Duran Uzun, Yusuf Alabarda, Asım Yapıcı ve Turgay Yerlikaya bu bölümün yazarları arasında yer alıyor.
Kitaplık bölümünde ise Mehmet Akif Memmi kültürel hegemonyayı kaleme aldı.